_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată câteva sfaturi utile pentru îngrijirea zmeurei tale. Un arbust mai sănătos – o recoltă mai bogată!

Zmeurul obișnuit (lat. Rubus idaeus) este un semiarbust din specia Rubus, familia Rosacee. Acest gen are aproximativ șase sute de specii, dintre care multe erau deja cunoscute în lumea antică. Pentru prima dată fructul de zmeură a fost menționat în scrierile secolului III î.Hr. Cultivarea zmeurului a început în Europa de Vest, în secolul al XVI-lea d.Hr. În natură zmeurul, în mod firesc, crește în păduri, de-a lungul râurilor, deși deja de multe secole, este una dintre cele mai populare și mai îndrăgite fructe de pădure. Astăzi, probabil, nu exist nici o grădină în care nu ar crește zmeurul. Are un fruct gustos și aromat, plin de vitamine, de acizi utili, substanțe minerale atât de necesare pentru organism. În articolul de astăzi, vă vom relata despre modul de îngrijire a zmeurului pentru a obține o recoltă bogată.

7

1. Nu plantați zmeurul la umbră.

2. Nu vă fie milă. Tufele de zmeur trebuie curățate în iunie, până la apariția fructelor și la creșterea prea mare a lăstarilor. În fiecare tufă trebuie lăsate câte 2 ramuri tinere. Acestea vor fi cele mai roditoare.

3. În mijlocul lunii iulie tăiați-le vârfurile cu 10-15 cm.

4. Primăvara devreme puneți sub fiecare tufă câte o găleată de compost. Acesta nu permite pământului să se usuce și asigură un bun îngrășământ. Zmeurul trebuie să aibă putere pe timp de vară să dea o recoltă bogată.

5. Toamna după îndepărtarea curățarea zmeurului puneți sub fiecare tufă jumătate de căldare de compost cu adăugarea a 0.5 pahare de superforfat.

6. Zmeurul este o plantă gingașă, de aceea ramurile trebuie fixate de șpaliere. Vântul puternic poate rupe ramurile fine, în special când sunt pline de fructe.

7. Plantați doar plante sănătoase din soiurile locale de zmeur. Dacă îi veți asigura o îngrijire corespunzătoare, zmeurul vă va bucura cu o recoltă bogată.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :