_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Savanții au stabilit cum influențează sarcina asupra organismului femeii cu vârsta mai mare de 35 de ani

Savanții din toată lumea discută în permanență despre vârsta potrivită a femeilor pentru a deveni mame. Unii consideră că stabilitate financiară a femeilor la o vârstă mai mare este un avantaj, alții consideră că nașterea după 30 de ani este periculoasă pentru sănătatea atât a mamei, cât și a copilului. Indiferent de părerea unora, nașterea după 30 de ani are avantajele sale.

15a1caddf00ff78bb4e10c021b8b920b

Sursa: verywell.com

Se cunoaște faptul că multor femei, în perioada de menopauză, le scad funcțiile cognitive și memoria. Cauza acestora este mișcorarea nivelului de hormoni estrogen și progesteron care acționează benefic asupra chimiei, structurii și funcției creierului.

Un nou studiu a demonstrat că nașterile după 35 de ani îmbunătățesc capacitățile cognitive ale femeii la o vârstă mai înaintată. Specialiștii de la Universitatea California de Sud au supus testării 830 de femei după începerea menopauzei și au stabilit că sarcina târzie și administrarea contraceptivelor timp de 10 ani au un efect benefic asupra memoriei verbale și a vitezei de gândire a femeii.

2c35b7a3ef797c902309ed8c122c2588

Sursa: napovednik.com

Desigur, savanții nu recomandă să așteptați vârsta de 35 de ani pentru a crea o familie. Nu este vorba de primul copil, ci de următoarele nașteri. Mai mult, administrarea contraceptivelor orale și începerea devreme a menstruației influențează pozitiv asupra capacităților cognitive ale femeilor la o vârstă mai înaintată.

Aceasta este prima cercetare care a studiat influența sarcinii asupra organismului femeii pe termen îndelungat. Anterior savanții au examinat doar schimbările ce se produc în organismul femeii în timpul sarcinii. Întrucât schimbările fiziologice, factorii psihosociali și stresul au influențat semnificativ indicii cognitivi ai femeii, concluziile cercetărilor anterioare au demonstrat contrariul.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :