_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50705","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Pregătiți trandafirii pentru iarnă. 13 sfaturi utile pentru grădinarii începători și nu numai!

O iernare corespunzătoare pentru plante este garanția unei grădini frumoase. Trandafirul are cel mai mult nevoie de condiții potrivite pentru a ierna. În acest articol vă vom relata despre modul de protejare a trandafirilor pe timp de iarnă.

Desigur, cel mai bun înveliș în timpul iernii este zăpada. Celelalte măsuri se iau atunci când nu este zăpadă. Dacă din experiența dvs. știți că iernile din regiunea dvs. sunt mai geroase, dar fără zăpadă, atunci trebuie neapărat să protejați trandafirii.

2

Protejarea trandafirilor pe timp de iarnă

1. Schimbați regimul de îngrășământ

Cât de bine vor trece trandafirii peste iarnă, depinde de maturitatea lăstarilor. Ramurile tinere pot pieri pe vreme foarte geroasă, de aceea nu are rost să stimulați creșterea lor la sfârșitul sezonului.

În luna august se încetează administrarea de îngrășăminte pe bază de azot. La sfârșit de sezon trandafirii au nevoie de îngrășământ pe bază de fosfor și potasiu. Acesta va fortifica rădăcinile plantei.

Culoarea ramurile indică gradul de pregătire a trandafirilor pentru iarnă. Culoarea roșie înseamnă o creștere activă. Ramurile mature au culoarea  verde.

2. Moderați irigarea

Trandafirii au nevoie de udare regulată pe timp de vară, iar toamna trebuie redusă. În caz contrar tufa va fi slabă și va trece mai greu iarna.

3.  Ciupiți lăstarii

La sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie ciupiți lăstarii tineri pentru a le opri creșterea. Dacă toamna este caldă, puteți face acest lucru mai târziu.

4. Încetați afânarea

Începând din septembrie încetați afânarea solului. Acest fapt poate trezi mugurii adormiți, iar planta va fi vulnerabilă înainte de venirea gerurilor.

5. Tundeți trandafirii

În a doua jumătate a lunii septembrie, când încep înghețurile de dimineață, puteți începe tunderea trandafirilor. În primul rând trebuie îndepărtate florile, care nu au reușit să înflorească și lăstarii care cresc în mijlocul tufei.

De asemenea, la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie îndepărtați și ardeți toate frunzele de pe tufă. În primul rând, acest lucru este necesar pentru profilaxia bolilor. În al doilea rând, frunzele pot să putrezească și să provoace apariția mucegaiului.

Cum se tunde corect trandafirul

22

6. Prelucrați tufele

Pentru a nu provoca apariția ciupercilor, se recomandă stropirea trandafirilor cu suflat de cupru sau preparate fungicide. Fungicidele se diluează potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Suflatul de cupru se folosește în următoarea proporție: 300 g la 10 l de apă (se obține o soluție de 3%).

7. Înveliți tufa

Asigurați-vă că locul de grefare este mai jos de nivelul pământului. Dacă este dezgolit, înveliți tufa. Dacă în zona dvs. iarna este mai blândă și sunt ploi dese, trandafirul poate începe să putrezească. În acest caz se recomandă învelirea tusei dacă ea este plantată în pantă.

8. Îndoiți lăstarii trandafirilor cățărători

Este necesar ca tulpinile trandafirilor cățărători să fie puse în poziție orizontală. Dacă tulpinile sunt groase există probabilitatea ca acestea să se rupă. Tulpinile acestor plante se pliază treptat, timp de câteva săptămâni. Îndoiți trandafirul tot mai mult în fiecare săptămână și fixați-l până va ajunge la nivelul solului.

Nu puneți tulpinile pe pământul gol. Planta poate putrezi după topirea zăpezii. Folosiți în calitate de suport scânduri de lemn sau o bucată de poliuretan.

9. Nu vă grăbiți să-i acoperiți

Trandafirii rezistă la o temperatură de -10°C. Florarii care locuiesc în zone mai calde, pot să acopere trandafirii doar în decembrie. De regulă, perioada potrivită pentru a acoperi tufele este sfârșitul lunii noiembrie, când termometrele indică 0°C. Important este să prindeți momentul până va cădea prea multă zăpadă.

10. Instalați arcuri

Acoperirea plantei pe timp de iarnă înseamnă să creați o mini seră în jurul acesteia. Cu cât este mai mult aer, cu atât mai mult va fi protejat trandafirul. Instalați arcuri și acoperiți plantele. Este mai ușor să acoperiți mai multe tufe, decât una singură.

11. Acoperiți trandafirii

222

Pentru acoperirea trandafirilor cel mai bine se potrivește un înveliș mai gros. Grosimea învelișului trebuie să fie de cel puțin 0.5 cm. Cu cât este mai lat, cu atât mai bine.

De asemenea, puteți să-i acoperiți cu crengi de brad. Deasupra se acoperă cu un material suplimentar impermeabil. Polietilena nu este recomandată, deoarece poate fi deteriorată de vânt, iar marginile nu pot fi fixate pe pământ, deoarece aerul trebuie să circule.

Nu se recomandă acoperirea trandafirilor cu frunzele de toamnă, deoarece acestea putrezesc și pot provoca boli. Frunzele pot fi folosite doar deasupra întregului înveliș.

12. Acoperiți trandafirii cu zăpadă

2222

După cum am menționat mai sus, cel mai bun înveliș este zăpada. Dacă iarna este geroasă, iar zăpadă este puțină, încercați să-i acoperiți cu zăpada adunată din alte locuri.

13. Aerisiți trandafirii dacă vremea s-a încălzit

Dacă iarna este prea caldă, va fi necesar să aerisiți periodic plantele. În caz contrar tufele pot să putrezească.

Dacă veți urma toate aceste reguli, trandafirii vor trece cu brio iarna. Țineți minte că primăvara când înghețurile sunt mai blânde, trebuie să aerisiți tufele.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :