_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

O baterie pe bază de cartof poate lumina o cameră timp de o lună!

Fiind una dintre culturile cele mai omniprezente în lume, cartoful este capabil să hrănească întreaga lume. Însă nu doar să hrănească ci să și asigure cu energie.

Haim Rabinowici, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim, împreună cu echipa sa a descoperit un nou mod de a crea o baterie eficientă folosind un catod din cupru, un anod din zinc și o bucată de cartof. Ei susțin că o bucată de cartof pusă între catodul din cupru și anodul din zinc, conectate cu un fir, poate lumina camera cu lumini LED până la 40 de zile.

Aceștia au descoperit că fierberea cartofului, înainte de utilizarea acestuia în electroliză crește puterea electrică de până la 10 ori în comparație cu cartoful crud. Bateria pe bază de cartofi fierți este capabilă să țină timp de câteva zile și chiar săptămâni.

Acest tip de baterie poate fi o sursă ieftină de energie electrică în țările în curs de dezvoltare.

Să nu uităm că, cartofii sunt cultivați în 130 de țări în diverse condiții climaterice și, prin urmare, sunt disponibili pe tot parcursul anului.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :