_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/rochii-moderne-pentru-femei-plinute-2017/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=51351","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Moduri de utilizare a cojii de banană despre care nici nu bănuiaţi! Niciodată nu voi mai arunca această minunăţie!

Cojile de banane, precum şi bananele însele, sunt bogate în vitamine şi minerale. Dar în majoritatea cazurilor noi folosim doar miezul, iar coaja (care constituie 40% din banană!) nu o utilizăm la nimic, ci doar o aruncăm la coşul de gunoi. Între timp coaja de banană poate fi utilizată pentru rezolvarea unui şir întreg de probleme, cum ar fi îndepărtarea aşchiilor de sub piele, îngrăşarea solului, curăţarea încălţămintei şi a argintului etc. De aceea vă îndemnăm să nu mai aruncaţi coaja de banană de acum încolo.

banana

Coaja de banane în gospodărie

1. Şlefuirea argintului

Mărunţiţi coaja în blender şi adăugaţi apă până obţineţi o masă de consistenţa pastei de dinţi. Apoi luaţi puţin amestec cu o cârpă şi şlefuiţi cu grijă obiectele din argint. Veţi observa că petele întunecate încep să dispară. Spălaţi apoi toată pasta aplicată şi ştergeţi argintul cu o pânză curată.

2. Cremă pentru încălţăminte

Datorită conţinutului de uleiuri naturale şi de ceară, coaja de banană poate fi folosită pentru curăţirea şi lustruirea încălţămintei. Frecaţi partea interioară a cojii de banană de pantofi, după care ştergeţi-i cu un şerveţel sau cu o pânză curată.

3. Restabilirea unui CD sau DVD zgâriat

Aşezaţi discul pe o suprafaţă plată cu eticheta în jos. Ştergeţi suprafaţa lucioasă a discului mai întâi cu miez de banană, apoi cu coajă de banană timp de 2 minute. Miezul şi ceara conţinută în coajă vor curăţi şi vor lustrui discul. Înlăturaţi resturile de banană cu o pânză curată şi netedă, pe care aplicaţi dinainte soluţie pentru curăţarea geamurilor.

Coajă de banane pentru frumuseţe şi sănătate

  1. Pentru a calma pielea iritată şi a reduce mâncărimea, aplicaţi o bucată de coajă de banană pe suprafaţa afectată.
  2. Coaja de banane este un remediu natural excelent împotriva verucelor. Aplicaţi pe noapte o bucată de coajă de banană pe verucă şi fixaţi-o cu ajutorul unui plasture. Repetaţi procedura zilnic şi după doar o săptămână nu veţi găsi nici urmă de veruce.
  3. Leziunile şi zgârieturile se tratează foarte repede sub acţiunea substanţelor calmante conţinute în coaja de banană.
  4. Dacă aveţi o aşchie sub piele, iarăşi vă poate fi de folos coaja de banană. Ea va accelera ieşirea corpului străin de sub piele şi va dezinfecta rana.
  5. Ştergând pielea feţei înainte de somn cu coajă de banană, veţi observa că dimineaţa ea se restabileşte mult mai repede după somn.
  6. În caz de arsuri este foarte util să aplicaţi coajă de banană pe locul afectat.
  7. Aplicând regulat coajă de banană pe frunte, veţi înlătura ridurile şi veţi micşora porii de pe faţă. Pare ciudat, dar o asemenea metodă este eficientă împotriva durerilor de cap.
  8. Spălaţi dinţii ca de obicei cu pastă de dinţi, apoi ştergeţi suprafaţa dinţilor cu partea albă moale a cojii de banană timp de 2 minute. Mineralele conţinute în coajă, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, manganul şi fosforul, sunt foarte folositoare pentru dinţi.
  9. Coaja de banane luptă cu pielea uscată şi cu mâncărimea. E de-a dreptul uimitor: bananele sunt eficiente chiar şi în tratarea psoriazisului!

Coaja de banane în grădină

1. În calitate de îngrăşământ

Coaja de banană este bogată în potasiu, fosfor, magneziu, calciu şi azot. Aceste macroelemente contribuie la creşterea sănătoasă a plantelor, inclusiv a roşiilor, ardeilor şi a trandafirilor. Tăiaţi coaja în bucăţele cât mai mici pentru o descompunere mai rapidă, împrăştiaţi bucăţelele în jurul plantei şi acoperiţi-le cu puţin pământ. Coaja se va descompune, asigurând asimilarea mineralelor de către sol.

2. Soluţie împotriva păduchilor de plante

Coaja de banane aşezată în jurul rădăcinii unei plante o poate proteja de păduchii de plante. Pentru asta tăiaţi mărunt coaja de banane, lăsaţi-o să se usuce şi puneţi-o în pământ în apropierea plantei.

3. Curăţarea plantelor

Curăţaţi frunzele plantelor de cameră cu ajutorul părţii interne a cojii de banană. Ştergeţi fiecare frunză pentru a înlătura praful şi murdăria şi a restabili strălucirea lor naturală.

Împărtăşiţi aceste sfaturi extraordinare prietenilor dvs, cu siguranţă le vor prinde bine!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :