_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Tratamente naturiste: retenţie de apă, edem, umflarea mâinilor şi a picioarelor

Retenţia de fluide în organism este cunoscută ca edem şi se caracterizează prin umflarea deferitelor părţi ale corpului. De regulă sunt afectate picioarele, gleznele, genunchii, braţele şi mâinile. În unele cazuri de asemenea se poate umfla faţa, pieptul şi abdomenul.

Care este cauza?

Nu totdeauna edemul are loc din cauza condiţiilor medicale ale organismului. Uneori el poate apărea din cauza leziunilor, consumului înalt de săruri, poziţiei organismului sau a unui ansamblu de factori.

dmrtnt

Tratarea edemului

Formele uşoare de edem vor dispărea de la sine în mod normal, mai ales dacă faceţi un exerciţiu zilnic de ridicare a braţelor deasupra nivelului inimii. Remediile obişnuite împotriva edemului ce pot fi practicate acasă sunt:

Alimentaţie cu conţinut mic de sare: oamenii ce consumă multă sare riscă mai mult de a suferi edem, deoarece cantităţile înalte de sodiu pot duce la un dezechilibru electrolitic ce poate suprasolicita rinichii şi, respectiv, poate duce la retenţia de apă. Reducerea consumului de sare poate fi un mijloc de a reduce edemul.

Vitamina B: complexul de vitamine B reprezintă vitamine solubile necesare pentru metabolizarea grăsimilor şi proteinelor, precum şi pentru formarea celulelor sangvine şi ale creierului şi pentru funcţionarea sistemului nervos. Deficiența de vitamine B, în special B1 şi B2, este o cauză răspândită a umflării membrelor.

Ceai de păpădie: păpădia are multe proprietăţi vindecătoare pentru ficat, rinichi, arsuri la stomac şi probleme digestive, fiind un diuretic natural ce ajută rinichii să curăţe organismul de toxine şi de excesul de sare. Păpădia este bogată în calciu, potasiu, fier, magneziu şi mangan, fapt ce o face să lupte cu retenţia de lichide. Aveţi în vedere că unii oameni sunt alergici la păpădie, iar consumul ei le poate provoca probleme gastrice sau interacţiuni negative cu litiul, medicamentele pentru diabet şi cele diuretice. Consultaţi medicul înainte de a utiliza acest remediu.

Creşteţi consumul de magneziu: magneziul este un mineral foarte important şi participă la peste 300 de reacţii enzimatice care menţin funcţionarea organismului. În plus, consumul sporit de magneziu poate ajuta la reducerea retenţiei de apă. Printre sursele naturale de magneziu se numără nucile, cerealele integrale, ciocolata neagră şi legumele verzi. De asemenea el poate fi găsit în farmacii.

Consumaţi mai multă apă: trebuie să consumaţi 8-10 pahare de apă pe zi. Deşi edemul reprezintă retenţie de lichide, consumul de lichide curate, cum ar fi apa, va ajuta la eliminarea toxinelor care provoacă acumularea excesivă de lichide în organism.

Usturoi: calităţile sale anti-răceală sunt bine cunoscute, dar usturoiul a fost folosit în trecut şi ca diuretic.

Alimente bogate în potasiu: potasiul ajută la eliminarea excesului de lichide din organism, deci vă puteţi permite un consum suplimentar de banane, stafide, pastă sau suc de tomate, soia şi fasole albă sau roşie.

Alimente diuretice: acestea vă vor ajuta să vă urinaţi mai des, ceea ce ajută la eliminarea excesului de apă şi a toxinelor din organism, precum şi la restabilirea echilibrului normal apă-sodiu, ceea ce reduce tensiunea arterială. Există o sumedenie de medicamente diuretice, dar efectele lor sunt de scurtă durată. În schimb, consumul zilnic de alimente diuretice previne retenţia de lichide pentru o perioadă îndelungată.

Ceaiul din amestec de ierburi: multe ierburi sunt diuretice eficiente, iar amestecul lor face efectul şi mai puternic. Se recomandă îndeosebi utilizarea ierburilor proaspete. Dacă totuşi folosiţi ierburi uscate, adăugaţi la 3 părţi de pătrunjel, 1 parte de fiecare dintre celelalte ierburi.

Iaurt: retenţia de lichide este de asemenea cauzată de nivelul scăzut de proteine, în special albumină, în sânge. Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, care reţin sarea şi apa în interiorul vaselor sangvine, prevenind acumularea lor în ţesturi. Consumaţi zilnic 1-2 pahare de iaurt pentru a oferi organismului proteinele şi potasiul de care are nevoie. Dacă suferiţi de probleme cu rinichii sau faceți dializă, atunci vi se recomandă o dietă cu conţinut scăzut de proteine, de aceea consultaţi medicul înainte de a trece la un consum ridicat de proteine.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Sursa: sportonlinegroup.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :