_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

8 pași pentru îmbunătățirea și restabilirea vederii

Problemele de vedere prezintă un flagel al generației moderne. Ochii noștri nu sunt deloc adaptați la condițiile de suprasolicitare la care sunt supuși în timpurile noastre! Dacă petreceți mult timp în fața computerului, trebuie să aveți grijă de pe acum de sănătatea ochilor, ca să nu pierdeți agerimea vederii odată cu înaintarea în vârstă.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă îmbunătățiți vederea, chiar dacă purtați ochelari sau lentile de contact. Acordați o atenție deosebită acestui sfat important: clipiți mai des în timp ce stați în fața calculatorului, pentru a umezi sclera. Anume uscarea sclerei este principala cauză a diverselor boli oculare!

Perfect-ask.com a abordat această problemă într-un mod cuprinzător și v-a pregătit recomandări pentru păstrarea și restabilirea sănătății ochilor. Folosiți-vă de aceste sfaturi și veți observa rezultatul: la unii oameni chiar dispar durerile de cap atunci când își relaxează ochii…

nrvz

Cum poate fi îmbunătățită vederea

  1. Odihnă pentru ochi

Faceți-vă un obicei din a închide ochii pentru câteva clipe în timpul zilei. Două minute vor fi suficiente pentru relaxarea mușchilor oculari și regenerarea vederii! Închideți ochii pentru 2 minute la fiecare oră în timpul zilei de lucru și veți face o minune nu doar cu vederea, dar, de asemenea, și cu sistemul nervos.

  1. Dacă purtați ochelari

Chiar dacă aveți vederea slabă, aceasta nu este un motiv să purtați mereu lentile de contact sau ochelari. Renunțați la ochelari măcar o jumătate de oră pe zi și veți observa o îmbunătățire a vederii. Oamenii de știință încă nu au ajuns la un consens în ceea ce privește purtatul ochelarilor, doar de multe ori se întâmplă ca vederea să înceapă a scădea atunci când o persoană începe să-i folosească în mod regulat.

  1. Masaj ocular

Masați ochii cel puțin 1 dată pe zi. Datorită masajului ocular se îmbunătățește circulația sanguină a ochilor, ei se odihnesc complet, ca urmare vederea devine mai clară.

  1. Pauze regulate

Nu lăsați ochii să fie mereu tensionați: la fiecare 20 de minute trebuie să vă distrageți atenția de la locul de muncă și să priviți în îndepărtare. Această recomandare este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de miopie.

  1. Exerciții pentru vedere

Efectuați aceste exerciții simple, cel puțin o dată la 2 zile, iar rezultatul nu se va lăsa așteptat! Parcurgeți cu privirea săgeata din imagine. Acesta este un exercițiu foarte bun pentru întărirea mușchilor oculari! Exercițiile se pot face atât cu ochii deschiși, cât și cu ochii închiși.

2

  1. Comprese calde pentru ochi

Dacă ochii sunt obosiți, faceți o compresă caldă din tampoane de bumbac. Acest remediu ajută nu numai la înlăturarea oboselii și uscăciunii ochilor, dar este eficient chiar și pentru ameliorarea durerilor de cap.

  1. Dietă

Aveți grijă ca dieta dvs să fie bogată în alimente precum: morcov, unt, grăsime de pește, ierburi, nuci. Aceste produse vă vor ajuta să vedeți mai bine în întuneric, iar vitamina A este importantă pentru o vedere bună.

  1. Petrecerea timpului în aer liber

Lumina naturală și aerul proaspăt sunt folositoare nu numai pentru ochi, ci și pentru întregul organism. Faceți mai multe plimbări, deoarece este o metodă excelentă de întărire a sănătății!

Ochii și vederea au nevoie de o atenție și îngrijire deosebită. Dacă aveți prieteni care au probleme cu vederea, sugerați-le articolul nostru!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :