_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/folosit-aceasta-solutie-de-curatare-din-3-ingrediente-si-murdaria-din-scurgerea-cazii-disparut/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50792","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

8 efecte uimitoare ale unui pahar de vin

Fiecare dintre noi se relaxează în felul său la sfârșitul unei zile grele de muncă. Unii privesc televizorul, alții se întâlnesc cu prietenii, iar altora le place să savureze un pahar plin cu vin gustos. Poate părea un viciu, căci alcoolul dăunează sănătății, o știm bine cu toții.

Dar s-a demonstrat că alcoolul în cantități reduse poate fi chiar util. Și anume un pahar de vin pe zi, nu mai mult, aceasta este cheia.

În continuare o să găsiți argumentele:

1. Un pahar de vin consumat zilnic vă va ajuta în lupta cu kilogramele.1

Rezultatele cercetărilor recente, publicate în Journal of Physiology, scot la iveală că un pahar de vin echivalează cu o oră petrecută în sală pentru arderea caloriilor.

Totul se datorează resveratrolului conținut de vin, susține autorul studiului, Jason Dick. Această substanță accelerează metabolismul.

2. Împrospătează respirația.2

Uitați de gumele de mestecat. Mai bine serviți un pahar de vin la prânz sau la cină!

Lia Kaufman, nutriționist cu renume mondial, afirmă că vinul este un lichid perfect pentru clătirea gurii, deoarece conține flavan-3-ol, substanță ce distruge bacteriile “neplăcute” din gură.

3. Ajută în caz de alergie.3

Vinul alb, și doar acesta, slăbește cu adevărat simptomele alergiei. Oamenii care simt sau au simțit pe propria lor piele ce înseamnă alergia, cu siguranță au luat medicamente antihistaminice. Renumitul somelier Laura Foster, a demonstrat că vinul alb, cu un nivel scăzut de histamină, face ca alergia să treacă mai ușor.

4. Scade nivelul de colesterol. 4

Lia Kaufman susține că vinul este bogat în antioxidanți, ceea ce previne dezvoltarea diferitor boli cardiace. Consumul zilnic a unui pahar de vin reduce riscul de a suferi atac de cord, deoarece scade nivelul colesterolului “rău” din sânge și previne formarea trombelor la nivelul vaselor sanguine.

Dar fiți atenți: consumul altei substanțe alcoolice, sau consumul vinului în cantități mai mari decât un pahar pe zi poate avea consecințe dezastruoase.

5. Este extraordinar de bun pentru inimă.5

O inimă sănătoasă și colesterolul “bun” sunt verigi ale aceluiași lanț. Una fără cealaltă nu poate exista.

Cercetările au demonstrat că un pahar de vin pe zi poate mări concentrația colesterolului “bun” cu 5-15%.

6. Ajută memoria.6

Vinul, de asemenea, păstrează intactă memoria. Acest lucru a fost demonstrat de Universitatea din Arizona. În această instituție a fost analizat stadiul de evoluție al creierului la femeile care au depășit vârsta de 70 de ani. S-a descoperit că femeile care obișnuiau să consume câte puțin vin în alimentația lor treceau cu brio testele de memorie în comparație cu femeile care evitau acest produs.

7. Întărește sistemul imunitar. 7

Conform datelor unei cercetări realizate în Marea Britanie, oamenii care consumă un pahar de vin pe zi sunt expuși cu 11% mai puțin riscului de a dezvolta o boală infecțioasă. Motivul este același: flavan-3-ol, substanță care luptă cu bacteria Helicobacter Pylori, bacterie ce favorizează apariția gastritei, a ulcerului și chiar a cancerului de stomac.

Știați oare că doar 2-3 guri de vin distrug bacteriile salmonela? Acest fapt a fost demonstrat de cercetătorii spanioli.

8. Întărește sistemul osos.8

S-a descoperit că femeile, care consumă vin în cantități moderate, au o densitate a sistemului osos mai mare decât cele care îl evită. Cauza? Alcoolul crește nivelul de estrogen – hormon feminin, care încetinește degradarea oaselor.

Aveți grijă: având în vedere nenumăratele calități medicinale ale vinului, acesta totuși trebuie consumat responsabil și în cantități moderate!

Va dorim multă sănătate dvs și prietenilor dvs!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :