_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

10 soluții casnice de curățare a intestinelor

De funcționalitatea intestinelor și de starea acestora depinde într-o măsură foarte mare sănătatea organismului. Trebuie să recunoaștem că alimentația noastră nu este nici pe departe una corectă: consumăm multe produse greu de digerat, care nu se asimilează, se depun în intestinele noastre și otrăvesc organismul cu toxine. Efectul acestora se răsfrânge asupra ficatului, pancreasului, vezicii biliare. Chiar și multe probleme ale țesutului cutanat se datorează intestinelor nesănătoase.

Perfect-ask.com vă propune 10 soluții casnice eficiente și sigure de curățare a intestinelor.

Desigur cea mai eficientă luptă este prevenirea bolii decât tratarea acesteia, de aceea chiar dacă credeți că nu aveți probleme cu intestinele, nu ezitați să faceți un curs de prevenire, căci acesta nu strică niciodată!

Soluții de curățare a intestinelor
1. Apa

Aceasta este prima și cea mai eficientă soluție de eliminare a toxinelor acumulate în intestine. Beți aproximativ 12 pahare de apă pe zi – această cantitate va elimina orice urmă de constipație și va păstra colonul curat. Apa hidratează bine corpul și ajută toate sistemele organismului să funcționeze fără probleme.1

2. Sucul de mere

Sucul natural de mere – este un “prieten” foarte bun al intestinelor. Începeți ziua cu un pahar de suc de mere pe stomacul gol, iar peste o jumătate de oră beți un pahar de apă. Pe parcursul zilei mai beți câteva pahare de suc între mese. Acestea vor asigura un organism și un colon curat.  2

3. Sucul de lămâie

Lămâia conține din plin vitamina C și antioxidanți, de asemenea, această citrice poate curăța colonul. Tot ce trebuie să faceți este să diluați sucul unei lămâi cu apă și să-l beți. Câteva pahare pe zi sunt capabile să vă aducă un plus enorm de energie.

4. Sucurile de legume

Pentru o curățare amănunțită a intestinelor utilizați sucurile de legume. Pe parcursul câtorva zile beți între mese suc de legume. Foarte folositoare sunt sucurile de morcov și sfeclă. Sunt practic niște licori extraordinare pentru întregul organism.

5. Fibrele

Merele, perele, broccoli, sfecla, fulgii de ovăz sau migdalele sunt produse bogate în fibre. Cu cât mai multe fibre consumați, cu atât mai sănătos este organismul și cu atât mai ușor se curăță de sine stătător de toxine.

6. Iaurtul

Iaurtul conține bacterii utile care ajută la buna funcționare a intestinelor. Doriți să aveți un colon sănătos? Mâncați iaurt în fiecare zi! De preferat este să-l consumați seara. 3

7. Semințele de dovleac

Acestea conțin zinc, acizi grași omega-3 și antioxidanți. Puteți să le mâncați ca atare sau să le adăugați în salate sau în fulgii de ovăz.

8. Sarea de mare

Apa sărată este cel mai bun laxativ. Diluați într-un pahar cu apă călduță o linguriță de sare de mare și beți pe stomacul gol. Pentru un efect mai pronunțat faceți masaj abdominal. Repetați procedura de 5-6 ori pe lună și stomacul vă va fi recunoscător.

9. Aloe vera

Stoarceți sucul dintr-o frunză de aloe sau mărunțiți-o cu ajutorul blender-ului. Beți acest suc în cantități nu prea mari pe parcursul întregii zile. Sucul va îmbunătăți microflora intestinelor.

10. Ghimbirul

Adăugați ghimbir în ceai – înlătură bacteriile dăunătoare și îmbunătățește procesul de schimb de substanțe din corp.

Vă dorim multă sănătate dvs și prietenilor dvs!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :