_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50705","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

10.000 de femei suferă de cancer din cauza acestei pudre

Pudra de talc sau pudra pentru bebeluşi este un lucru des întâlnit în majoritatea caselor, chiar şi acolo unde nu sunt copii. Multe femei utilizează acest praf în scopuri cosmetice, fiind convinse că el face pielea să fie mai moale şi să arate mai tânără. Dacă e cazul dumneavoastră, atunci trebuie să vă opriţi.

Pudra de talc, cum ar fi cea vândută de Johnson and Johnson creşte riscul femeilor de a fi diagnosticate cu cancer ovarian cu 33%.

prf

Epidemiologul Dr. Daniel Cramer afirmă că cel puţin 10.000 de femei dezvoltă cancer ovarian ca urmare directă a utilizării zilnice a acestei pudre.

Date şocante

Deja în 1982 cercetările arătau o legătură clară între pudra pentru bebeluşi şi cancerul ovarian. S-a dovedit că femeile ce utilizează pudre bazate pe talc sunt de 300 de ori mai expuse la riscul de a fi diagnosticate cu cancer.

Cercetarea a ajuns pe paginile New York Times, iar presiunea din partea presei şi a societăţii a forţat corporaţia Johnson and Johnson să descopere adevărul ascuns în spatele produsului său.

Citiţi şi urmaţi indicaţiile de pe etichetă

Dacă aveţi o sticlă de pudră în casă, luaţi-o şi citiţi atent eticheta şi avertizările de pe ea (apoi aruncaţi sticla).

Johnson and Johnson atenţionează consumatorii că trebuie evitată inhalarea pudrei de talc şi contactul acesteia cu ochii, dar nu indică nimic despre capacitatea talcului de a rămâne pe pielea dvs. ani întregi şi de a circula către ovare.

De asemenea nu este indicat nicăieri pe ambalaj că talcul cauzează inflamaţii şi deci crează un mediu perfect pentru dezvoltarea celulelor de cancer.

Aşadar, după ce compania a admis că este în cunoştinţă de cauză cu privire la pericolele demonstrate de studiul din 1982, ea totuşi a decis să nu-şi informeze clienţii fideli despre efectele secundare ale utilizării produsului său.

Şi aceasta nu este tot

Expunerea copiilor la contactul cu pudra de talc este probabil şi mai gravă decât în cazul maturilor. Academia Americană de Pediatrie a avertizat părinţii să nu utilizeze pudră pe bază de talc pentru îngrijirea copiilor. Acest mineral ajunge cu uşurinţă în aer şi poate fi inhalat de prunci, cauzând uscarea membranelor mucoase.

Asta ar afecta direct respiraţia şi ar putea provoca urmări grave. Astfel au fost depistate cazuri de pneumonie infantilă legate de utilizarea pudrei de talc, dar pe eticheta produsului niciodată nu veţi găsi asemenea informaţie.

De ce se ascund faptele?

Ca şi în orice corporaţie mare, totul se reduce la profit. Aţi cumpăra oare dvs. un produs despre care se ştie că provoacă dezvoltarea cancerului? Probabil că nu.

O serie de procese de judecată din ultima vreme impun compania să modifice atenţionarea de pe etichetă. Cu o inscripţie imensă de genul “Poate cauza cancer” pe etichetă, probabil toate produsele Johnson and Johnson din pudră de talc ar dispărea de pe rafturi.

Alternative sigure

Pentru copii cea mai bună alternativă pentru tratarea iritaţiilor ar fi amestecul dintre ½ de pahar de făină de arorut şi o linguriţă de muşeţel. Cu atât mai mult că acest amestec are aceleaşi efecte cosmetice asupra adulţilor ca şi pudra de talc.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :