_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/folosit-aceasta-solutie-de-curatare-din-3-ingrediente-si-murdaria-din-scurgerea-cazii-disparut/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50792","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată vârsta animalelor de companie corespunzătoare anilor omeneşti

Cea mai mare provocare pentru iubitorii de animale de companie este faptul că acestea nu au o viaţă atât de îndelungată ca omul. Oamenii se obişnuiesc repede cu animăluţele lor dragi şi le este greu să se despartă de ele.

Există organizaţii specializate în evidenţa longevității diferitelor rase de animale. Astfel, dintre iepurii de casă cel mai longeviv a fost unul din Tasmania, care a trăit 18 ani şi 10 luni. Un hamster din Anglia a ajuns la 19 ani, tot în Anglia a trăit cel mai longeviv cobai – 14 ani şi 10 luni, cel mai longeviv şoarece de casă a atins 7 ani şi 7 luni. Acestea sunt adevărate recorduri. Dar cum rămâne cu pisicile şi câinii? Căci anume acesta sunt animalele preferate de majoritatea oamenilor de pe glob.

Cel mai des câinii trăiesc între 8-12 ani, dar există şi excepţii. Recordul îi aparţine lui Bluey, un câine ciobănesc australian, care a trăit 29 de ani şi 5 luni!

Atunci când vreţi să vă luaţi un animal de companie, trebuie să aveţi în vedere că vârsta lor se măsoară cu totul altfel decât cea a omului. Revista franceză Le Dobermann a elaborat un tabel în care se arată corespondenţa dintre vârsta unui om şi vârsta unui câine:

caini

Iar corespondenţa dintre vârsta omului şi cea a pisicii arată în felul următor:

pisici

La momentul de faţă recordul printre pisici a constituit 28 de ani, însă recent în Anglia o pisică a sărbătorit vârsta de 31 de ani. Dacă stăpânii vor reuşi să confirme oficial această vârstă, vom fi martori la un nou record de longevitate printre pisici!

Dacă vă interesează care este animalul ce a bătut toate recordurile şi a trăit cel mai mult, ar fi bine să luaţi loc, e absolut uluitor! O vacă pe nume Modock a trăit tocmai 78 de ani! E uimitor că ea a reuşit să trăiască mai mult decât majoritatea oamenilor…

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :