_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată de ce nu trebuie să spălați carnea de pui crud

Aproximativ 90% din oameni spală carnea de pui crudă înainte de a fi preparată. În acest articol vă vom dezvălui de ce nu trebuie să faceți lucru.

Puiul crud conține bacterii dăunătoare, în special campylobacter și salmonella, care sunt cauza multor intoxicații alimentare. Din acest motiv pare destul de logic de spălat carnea de pui înainte de preparare.

Dar această părere este greșită.

Spălarea cărnii duce la răspândirea bacteriilor dăunătoare pe tot puiul, precum și pe suprafața de lucru și chiuvetă.

Jennifer Quinlan de la Universitatea Drexel a participat la o cercetare pe această temă. Studiul s-a desfășurat la comanda Departamentului gospodăriilor rurale al SUA. Quinlan menționează că 90% din participanți spală carnea de pui. Mai mult, majoritatea rețetelor cu pui, recomandă „spălarea și uscarea puiului”. Cercetătoarea ne explică că această metodă nu ne scapă de bacterii și nu le distruge. Însă sunteți supuși riscului răspândirii bacteriilor.

02-1

Șeful departamentului gospodăriilor rurale al SUA a inițiat campania „Securitatea alimentară în familie” care are următoarele lozinci:

  • Mențineți curățenia. Spălați-vă pe mâini cât mai des. De asemenea, spălați des toate suprafețele.
  • Separați alimentele. Nu permiteți să intre în contact puiul crud cu alte produse.
  • Preparați mâncarea foarte bine. Temperatura internă minimă a unui pui pregătit trebuie să fie de 74°C (măsurați cu termometrul de bucătărie).
  • Păstrați la rece. Puneți puiul pregătit în frigider la timpul potrivit.

Universitatea Drexel a inițiat o campanie asemănătoare „Nu spălați carnea de pui”. Scopul proiectului este să dezobișnuiască oamenii de acest obicei dăunător.

Consumul bucatelor infectate cu bacteriile menționate mai sus poate duce la intoxicații grave, iar aceasta nu este cea mai rea variantă.

În cazul consumului de mâncare infectată cu salmonella, la om apar simptome ca diaree, frisoane, dureri acute în abdomen, grețuri și vomă.

Majoritatea intoxicațiilor cu salmonella au loc în câteva zile, însă uneori apar complicații și în unele cazuri se ajunge la deces.

Infectarea alimentelor cu campylobacter, de asemnea, cauzează diaree. Acest bacterii pot imobiliza persoana pentru 10 zile și să provoace dureri puternice în burtă. Intoxicația cu campylobacter poate avea consecințe cu efect îndelungat pentru sănătate: Slăbirea mușchilor, atacarea sistemului nervos, artrită și sindromul Hyena-Barre.

După spusele lui Quinlan spălarea puiului crud nu merită atâtea riscuri.

„Unii oameni cred că în astfel de mod se spală microbii. Alții vor doar să spele mucoasa sau le pare că puiul este murdar. Cauzele sunt diverse pâmă la reflexul de dimineață”.

În încheiere încă un sfat. Puiul proaspăt preparate trebuie păstrat într-un recipient închis în frigider. Dacă este păstrat la temperatura camerei, atunci există risc de infectare.

Vă dorim să fiți sănătoși și voioși!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :