_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/rochii-moderne-pentru-femei-plinute-2017/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=51351","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată cum se taie corect dracena

Dracena este o plantă de interior care poate crește practic în orice încăpere. Ea necesită minimum de îngrijire, suportă diferențele ușoare de temperatură și se adaptează la udările neregulate. Se spune că aduce energie pozitivă în casă și micșorează nivelul de formaldehide. Dacă este îngrijită corespunzător ea poate ajunge la o înălțime de 2-3 metri. Însă la o așa înălțime de cele mai multe ori ea își pierde din frumusețe, de aceea unii recurg la tăierea acesteia pentru a fi mai bogată. Este o procedură destul de simplă, pe care chiar și un începător o poate face.

În acest articol vă vom relata despre modalitatea corectă de a tăia dracena.

Tăierea corectă a dracenei

Când este necesară tăierea plantei

Dacă planta a crescut destul de mult în înălțime, trebuie să încercați să o tăiați. Ea va avea un aspect mai îngrijit și mai sănătos. Se recomandă efectuarea tăierii de la începutul primăverii până la sfârșitul verii.

Dracena nu se taie în perioada rece a anului, deoarece ea se află în hibernare și va suporta foarte greu acest proces sau chiar va pieri. Excepție fac cazurile, de exemplu, când planta s-a rupt și necesită o îngrijire corespunzătoare.

Modalitatea de tăiere a dracenei

Tăierea este foarte importantă pentru orice plantă. Această procedură stimulează formarea noilor muguri și planta începe să fie mai bogată în ramuri.

Tăierea se efectuează și pentru a da un aspect mai plăcut plantei, mai ales când tulpinile sunt deformate.

De asemenea, această procedură se efectuează obligatoriu dacă planta este bolnavă. Se îndepărtează ramurile afectate și astfel cealaltă parte a plantei va fi salvată.

Inițial aveți nevoie de un cuțit bine ascuțit. Lungime optimă a de tăiere se consideră 15-20 cm de la vârf. Tăiați cu atenție tulpina.

Nu aruncați partea tăiată, deoarece aceasta poate fi folosită pentru înmulțire. Lăsați-o să se usuce câteva zile, apoi puneți-o în apă sau pământ și așteptați să dea rădăcini. După ce a dat rădăcini puneți-o într-un ghiveci permanent. La fundul ghiveciului puneți un drenaj bun.

Locul tăierii trebuie neapărat să fie prelucrat, pentru a nu mucezi. Se recomandă aplicarea unui strat de parafină topită sau cărbune activat în formă de pulbere. După tăiere dracena se ofilește foarte repede, ceea ce împiedică apariția noilor muguri. De aceea se recomandă pulverizarea tulpinii tăiate cu apă de temperatura camerei de câteva ori pe zi.

Este foarte binevenit să îmbrăcați vârful tăiat cu mușchi, iar deasupra să puneți o pungă transparentă ca să se mențină umezeala. Punga trebuie scoasă de câteva ori pe săptămână pentru a observa ce se întâmplă. Apoi umeziți mușchiul și puneți punga înapoi. Acest procedeu va grăbi apariția noilor muguri.

Ghiveciul trebuie pus într-un loc întunecos și cald. Temperatura nu trebuie să fie mai puțin de 25°C. Evitați curenții de aer.

Procesul de înmugurire este mai anevoios și va dura nu mai puțin de o lună. De îndată ce apar primii muguri, scoateți mușchiul și punga. Mai departe ei vor crește de sine stătător.

Dacă veți urma aceste sfaturi, veți avea niște plante frumoase și sănătoase care vă vor bucura pentru mult timp.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :