_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată ce nu suportă molia alimentară! În sfârşit am scăpat de această pacoste cu aripi.

Molia alimentară este o insectă nocivă care poate apărea chiar şi în cea mai curată bucătărie, provocând pagube mari produselor alimentare.

пищевая моль на кухне

Dacă veţi observa nişte fluturi ciudaţi zburând prin casă, acţionaţi imediat! Echipa Perfect-ask.com a pregătit un articol în care vă vom relata cum puteţi scăpa de această pacoste cu aripi.

пищевая моль на кухне

Apropo, molia alimentară este mult mai mare decât molia de haine şi are aripi mai întunecate. E important să deosebiţi aceste specii.

пищевая моль на кухне

Cum să scapi de molia alimentară

1. Dacă aţi găsit fluturaşi, înseamnă că undeva sunt şi omizi, trebuie doar să le găsiţi. Verificaţi minuţios toate pachetele cu orez, cereale etc., precum şi ungherele interioare ale dulapurilor. De asemenea moliile pot apărea în pungile cu fructe uscate, hrană uscată pentru animale, nuci, făină, condimente, biscuiţi şi bomboane. Totodată căutaţi coconi şi păienjeniş în locul în care ţineţi borcanele.

пищевая моль на кухне

2. Găsind “sursa infecţiei”, aruncaţi-o imediat, chiar dacă în pachet mai sunt multe rezerve alimentare.

3. Spălaţi bine dulapurile cu oţet, acid boric, suc de lămâie sau soluţie simplă de săpun. Prelucraţi şi deschizăturile cu ajutorul unei periuţe de dinţi vechi înmuiate în oţet. După 30 de minute spălaţi totul cu apă şi ştergeţi cu un prosop, ca să fie uscat.

4. În calitate de repelent puteţi folosi beţişoare de scorţişoară sau felii de căţei de usturoi. Un efect similar ar avea nişte punguţe cu mentă, levănţică, pelin sau frunze de dafin.

пищевая моль на кухне

Cea mai bună metodă este totuşi prevenţia, iar noi am aflat câteva măsuri de profilaxie împotriva moliei alimentare pe care vi le împărtăşim şi dvs.

Profilaxia împotriva moliei alimentare

1. Nu ţineţi rezerve mari de făină, orez şi cereale. Procuraţi produse pentru cel mult 3-4 săptămâni, după care înnoiţi rezervele.

2. Păstraţi aceste produse în recipiente de sticlă cu închidere foarte bună. Chiar dacă s-a întâmplat să aduceţi insecta din magazin, ea va rămâne blocată în borcan şi nu va afecta celelalte produse.

пищевая моль на кухне

3. Molia nu rezistă la temperaturi ridicate, de aceea dacă totuşi aveţi nevoie de cantităţi mari de produse alimentare, puneţi-le pentru ceva timp în cuptor fierbinte.

4. De asemenea molia nu rezistă la temperaturi joase: puneţi pachetul de orez în congelator pentru o noapte pentru a preveni această problemă.

Urmând aceste sfaturi simple vă veţi asigura că molia alimentară nu va putea să vă strice dispoziţia şi produsele alimentare.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :