_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Secretul bunicuței: prepararea unui pilaf extraordinar de gustos!

Pilaful este o mâncare cunoscută încă din vremurile vechi, luând naștere, desigur, în orient. Există foarte multe rețete de preparare a acestor bucate, bucate pe cât de simple la prima vedere, pe atât de complexe. Dacă tot am amintit de orient, o să facem astăzi o vizită unei bunicuțe din Uzbekistan, țară în care pilaful poate fi considerat mâncare tradițională, ca să ne descopere secretul celui mai bun pilaf din lume. Această rețetă încă păstrează gustul vremurilor vechi.preview

Ingrediente:

 • orez
 • ceapă
 • morcov
 • carne de vită
 • ulei
 • sare (după gust)
 • piper negru măcinat (după gust)

Mod de preparare:

1. Se începe cu ceapa. Tăiați-o rondele, rondelele tăiați-le în jumătate cu cuțitul, puneți-le la prăjit în ulei până prind a se rumeni.

2. Tăiați carnea de vită în bucăți mai mari și puneți-o la prăjit peste ceapă.

3. Tăiați morcovul în felii de-a lungul și puneți-l peste ceapă și carne. Adăugați sarea, piperul și prăjiți bine.

4. Turnați peste ceapă, carne și morcov apă clocotită. Apa trebuie să fie câțiva centimetri deasupra acestor ingrediente. Amestecul rezultat la acest pas se numește – zirvak (sos uzbec). Cu cât mai mult fierbeți zirvak-ul, cu atât mai gustos o să fie. Trebuie fiert la foc mediu.

5. A sosit timpul celui mai important component – orezul. Trebuie să alegeți un orez tare, de preferat cu bobul lung. Alegeți impuritățile din el și clătiți-l bine. Nu este necesar să fie pus la înmuiat.

6. Înainte de a adăuga orezul, gustați zirvak-ul. Acesta trebuie să fie puțin mai sărat decât o ciorbă obișnuită. Nu uitați că orezul va absorbi sarea.

7. Adăugați orezul peste zirvak și turnați apă. Apa trebuie să fie doar câțiva centimetri deasupra orezului. Faceți focul puțin mai tare și așteptați până se umflă orezul.

Când orezul s-a umflat, faceți câteva găuri în el până la fundul cratiței. Prin aceste găuri o să urmăriți zirvak-ul – el nu trebuie să se ardă. Când lichidul din găuri se diminuează și începe să strălucească, este timpul potrivit să dați focul la minim și să acoperiți cratița cu un capac.

8. Lăsați la foc încă 20 de minute și apoi stingeți. Amestecați și lăsați încă 10 minute.

Pilaful este gata!1

Sunt câteva momente importante care trebuie respectate la pregătirea pilafului uzbec:

 • Morcovul nici într-un caz nu trebuie ras; trebuie tăiat bucăți cât mai mari.
 • De preferat să fie preparat într-o cratiță de fontă.
 • Sarea și condimentele trebuie puse când zirvak-ul este pe jumătate gata.
 • În timpul preparării orezul nu trebuie amestecat.

Acum ați aflat secretele pregătirii unui pilaf cu adevărat gustos! Îi mulțumim bunicuței și vă dorim poftă bună!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :