_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/rochii-moderne-pentru-femei-plinute-2017/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=51351","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

De ce evreii şi arabii scriu de la dreapta la stânga?

Dacă stai să te gândeşti, este foarte incomod să scrii de la dreapta la stânga, aşa cum o fac unele popoare, cum ar fi evreii sau arabii. Dacă veţi încerca să scrieţi în acest fel, probabil veţi obosi repede şi veţi murdări foaia.

Mulţi oameni află cu uimire că există şi o astfel de practică de a scrie, dar majoritatea se mulţumesc cu explicaţia că e vorba doar de o tradiţie naţională.

s1

Dar trebuie să existe un motiv bine întemeiat pentru această practică, nu poate fi vorba doar de o tradiţie lipsită de sens, care pe deasupra provoacă şi incomodităţi.

s2

Explicaţie există şi ea este destul de simplă şi logică. Limbile semitice, din care fac parte araba şi ebraica, sunt printre cele mai vechi limbi de pe pământ. Limbile din această familie au căpătat o formă scrisă atunci când nu era nici pomină de hârtie.

s3

Astfel primele texte scrise în aceste limbi se făceau prin cioplirea simbolurilor în pietre şi stânci. Acum imaginaţi-vă: oare cum îi este mai comod unui dreptaci (care sunt circa 85% din populaţie) să cioplească în piatră? Bineînţeles e mult mai uşor să ţii dalta în mâna stângă şi ciocanul în mâna dreaptă. Respectiv cioplirea se face mult mai uşor anume din dreapta spre stânga, şi nu invers.

s4

Apropo, dacă vă veţi uita atent la simbolurile din limba ebraică, veţi observa că forma lor e o mărturie că iniţial ele erau scrise pe ceva tare. E mult mai uşor să reproduci acest simboluri cu ciocan şi daltă decât cu o peniţă.

s5

Cu toate că piatra demult a încetat a fi unicul suport sigur pentru a transmite informaţii, regulile de scriere deja formate şi intrate în obicei nu au mai fost schimbate.

scrije

Iată cât de simplu se explică acest mister al direcţiei de scriere în limbile semitice. Credem că şi prietenii dvs. vor fi entuziasmaţi să afle aceste lucruri.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :