_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Cum se curăţă de arsuri fierul de călcat: 10 moduri eficiente

Oricât de calitativ ar fi fierul de călcat pe care îl folosiți, după un timp vă veți ciocni de problema arsurii de pe talpa sa. Un moment de neatenție și fierul de călcat nu mai poate fi utilizat. Însă această problemă poate fi rezolvată. Din articolul de față veți afla cum să curățați urmele de arsură de pe fierul de călcat.

Curățăm fierul de călcat cu soluții din gospodărie

Mai întâi de toate trebuie să vă aprovizionați cu tot necesarul. Veți avea nevoie de sare alimentară, lumânare de parafină, o cârpă moale, apă oxigenată, o cutie de de chibrituri, oțet de masă, săpun, bicarbonat de sodiu sau acetonă pentru îndepărtarea ojei. Toate aceste lucruri se găsesc în orice gospodărie. Așadar veți putea începe ușor și rapid curățarea petelor de arsură de pe fierul de călcat.

Modalitatea nr. 1

Presărați puțină sare pe o coală de hârtie groasă. Încălziți bine fierul de călcat și treceți cu el peste sare până când petele de arsură vor dispărea. Pentru un rezultat mai bun adăugați în sare parafină rasă fin.

Modalitatea nr. 2

Înfășurați lumânarea de parafină într-o bucată de pânză groasă de bumbac. După care ștergeți cu această lumânare fierul de călcat fierbinte. Lumânarea se va topi de aceea trebuie să înclinați fierul de călcat în așa fel încât parafina să curgă pe un suport special ales pentru asta. Trebuie să țineți minte acest lucru important deoarece dacă parafina va pătrunde în găurile fierului de călcat, aceasta vă va afecta hainele în timp ce le veți călca. După curățare îndepărtați rămășițele de parafină și murdărie.

Modalitatea nr. 3

Punți o mână de sare într-o bucată de tifon și frecați bine cu ea fierul de câlcat încălzit. Arsura va fi îndepărtată foarte repede.

Modalitatea nr. 4

Puteți folosi o cutie de chibrituri. Încălziţi fierul de călcat şi ştergeţi-i talpa cu fâşia de sulf de pe cutia de chibrituri. E de dorit să folosiţi o cutie nouă, pe care fâşia de sulf să fie uniformă.

Modalitatea nr. 5

Înmuiaţi un disc de bumbac în peroxid de hidrogen şi ştergeţi fierul de călcat, înlăturând urmele de arsuri. De asemenea puteţi folosi tablete de perogen. Încălziţi puternic fierul de călcat şi ştergeţi-i suprafaţa cu o astfel de tabletă, dar deschideţi mai întâi geamurile, căci la contactul dintre ele se va degaja un miros neplăcut. După aceea ştergeţi fierul de călcat cu o cârpă umedă şi arsurile vor dispărea complet.

Modalitatea nr. 6

Înmuiaţi un disc de bumbac în acetonă sau oţet şi ştergeţi suprafaţa înfierbântată a fierului de călcat. După aceea ştergeţi-o cu o bucată de lână. Dacă mai rămân arsuri, aşezaţi peste noapte fierul de călcat rece pe o cârpă îmbibată cu oţet, iar dimineaţa ştergeţi-l cu o cârpă moale.

Modalitatea nr. 7

În magazinele cu produse de uz casnic se vând batoane speciale pentru curăţarea fierului de călcat. Încălziţi aparatul şi ştergeţi-i talpa cu acest baton, apoi cu o cârpă. Dacă batonul este de calitate, atunci efectul va fi impresionant.

Metodele descrise mai sus vă vor ajuta să curăţaţi rapid fierul de călcat în condiţii casnice. Ele sunt potrivite şi pentru aparatele cu talpă din teflon, dar în cazul lor există o modalitate specială de ale curăţa.

Modalitatea nr. 8

Încălziţi fierul de călcat şi ştergeţi-i talpa cu săpun. Această metodă e deosebit de eficientă când arsura e încă proaspătă.

Modalitatea nr. 9

Dacă din întâmplare pe talpa fierului de călcat s-a topit o bucată de polietilenă, o puteţi elimina cu ajutorului soluţiei de îndepărtat oja.

Modalitatea nr. 10

De asemenea puteţi utiliza bicarbonat de sodiu. Dizolvaţi-l în apă şi înmuiaţi în această soluţie un disc de bumbac, apoi ştergeţi talpa rece a aparatului prin mişcări circulare. După aceea treceţi o dată cu o cârpă umedă şi la sfârşit cu una uscată.

E important să reţineţi că fierul de călcat nu trebuie curăţat niciodată cu materiale abrazive sau cu cuţitul. Acest fapt poate deteriora suprafaţa de lucru a aparatului, ceea ce va provoca probleme mari în viitor.

În plus toată lumea ştie că profilaxia e mai bună decât lupta cu consecinţele. De aceea după după fiecare utilizare a fierului de călcat ştergeţi-i talpa cu o pânză moale.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :