_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Cum scoatem orice pete cu ajutorul metodelor tradiționale

 Chimicalele de uz casnic încep să piardă teren. Lumea tot mai puțin se lasă influențată de publicitatea manipulatoare care vine să ne arate doar partea bună a utilizării produselor din comerț, ascunzând consecințele nefaste asupra mediului și a sănătății omului. Acum gospodinele încearcă să afle cât mai multe metode și soluții naturale de îngrijire și curățare, fiind conștiente de faptul că astfel au grijă de mediul înconjurător, de sănătatea familiei, și nu în ultimul rând – de bugetul familiei. Mai jos vă prezentăm câteva trucuri extrem de utile în gospodărie, în viața de zi cu zi.
cerneala

1. Petele de cafea

Tind să presupun că anume amatorii de cafea sunt cei care se confruntă cel mai des cu acest tip de pată. Și probabil că ei sunt și cei care știu cel mai bine care este soluția la această problemă. Un amestec de gălbenuș de ou și 10 g de glicerină are efecte magice asupra petelor. Mai întâi trebuie să frecați bine locul pătat cu acest amestec și să clătiți cu apă rece. Apoi puneți la înmuiat în apă călduță și schimbați apa din 10 în 10 minute până când pata dispare. Iar o soluție și mai simplă de îndepărtare a urmelor de cafea este să spălați articolul pătat cu apă sărată.

2. Petele de grăsime de pe țesături 

Înainte să aflu de acest truc credeam că este imposibil să scoți petele de grăsime prin metode tradiționale. Însă, un amestec din 150 g de tutun cu 1 litru de apă se descurcă de minune cu acest tip de pete. Trebuie doar să fierbeți bine acest amestec și să-l aplicați pe pată cu ajutorul unei cârpe.

3. Petele de vin roșu

Un pahar de vin roșu la masă este un adevărat răsfăț. Dar ar fi bine să aveți de rezervă și vin alb, și nu doar pentru consum. În cazul în care ați pătat fața de masă cu vin roșu, în ajutor vă vine cel alb, care trebuie turnat peste pata roșie. Vă rămâne doar să clătiți fața de masă cu apă călduță și săpun.

4. Petele de ceară

Trucul următor îl cunosc de mică și l-am învățat de la bunica. Mai întâi trebuie să înlăturați partea groasă de ceară de pe suprafață cu un cuțit. Apoi acoperiți suprafața pătată pe ambele părți cu câte un șervețel subțire de hârtie (bunica folosea o bucată de ziar) și călcați cu fierul de călcat. Șervețelul va absorbi cea mai mare parte a cerii, dar dacă rămân urme, puteți freca cu un solvent.

5. Petele de rugină

Sunt mulți care consideră că aceste pete sunt de neînlăturat și se lasă păgubași. Însă trebuie să știți că țesătura afectată poate scăpa de aceste pete maronii chiar și fără soluții invazive. Pentru aceasta aveți nevoie de câteva ingrediente din bucătărie: oțet, ceapă sau sare de lămâie. Una din metode este să spălați pata cu oțet cald. Dacă aveți ceapă crudă la îndemână, atunci o puteți folosi pe aceasta frecând cu ea suprafața pătată după care este indicat să puneți puțin rumeguș deasupra. O altă soluție este să presărați sare de lămâie, după care să frecați cu o perie sau cârpă curată.

     

6. Petele de fructe

 Pentru a îndepărta petele de fructe trebuie să înmuiați haina pătată în lapte pentru câteva ore, să o clătiți cu apă, după care să o spălați în mod obișnuit.

7. Petele de bulion

V-ați pătat haina cu bulion? Nicio grijă. În ajutor vă vine amoniacul sau benzina și eterul. Chiar și țesăturile de mătase pot fi curățate cu ajutorul benzinei și a alcoolului diluat.

8. Petele de cerneală

Pata de cerneală este considerată una dintre cele mai dificile de îndepărtat. Fie că s-a pătat covorul sau haina preferată, nu este cazul să renunțați la ele. Puteți scoate petele de cerneală cu ajutorul unui amestec din sare și lămâie și puțin lapte la final.

9. Petele de dulceață, compot sau suc de fructe

Copiii sunt cei care își pătează cel mai des hăinuțele de aceste bunătăți. Însă mamele experimentate nu văd în asta o problemă căci au o soluție și pentru aceste cazuri. Soluția este extrem de simplă: îndepărtați aceste pete cu ajutorul unui burete înmuiat în apă distilată.

10. Petele galbene de pe cadă sau chiuvetă

Aceste pete afectează imaginea întregii băi. Însă un amestec din oțet cald și sare le vine de hac.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :