_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50591","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Creşterea ciupercilor! Ai o casă de vacanță și îți plac ciupercile? Atunci acest articol este pentru tine!

În primul rând dacă vă doriţi ca pe lotul dvs. să crească ciuperci, trebuie să aveţi acolo copaci: pini, brazi sau mesteceni. Aceştia reprezintă o condiţie obligatorie pentru creşterea ciupercilor.

În mod natural ciupercile se înmulţesc prin spori, pe care îi şi puteţi folosi ca sămânţă pentru semănat. Însă colectarea lor este destul de dificilă, de aceea se recomandă o altă metodă, mai simplă.

Strângeţi în pădure pălării de ciuperci bătrâne. Mărunţiţi-le acasă şi uscaţi-le pe tifon timp de 2-3 ore.

1

Cum se cresc ciupercile

Nemijlocit în grădină faceţi o mică săpătură în apropierea copacilor menţionaţi mai sus. Puneţi o bucată de ciupercă mărunţită şi uscată, apoi acoperiţi-o, bătătorind şi udând puţin pământul. De asemenea aceste “seminţe” pot fi semănate în pământ afânat, precum şi în rădăcinile copacilor. După 3-4 zile scoateţi bucăţelele de ciuperci şi udaţi solul.

O altă modalitate ar fi să aşezaţi ciupercile bătrâne într-o căldare sau o stropitoare de grădină, unde apoi să adăugaţi apă. În acest fel sporii se vor descompune şi se vor dizolva în apă. După câteva zile agitaţi lichidul şi stropiţi grădina în locurile unde doriţi să creşteţi ciuperci.

O altă metodă, destul de eficientă şi simplă totodată, este mutarea solului din pădurea în care cresc ciupercile în grădină. Mai exact trebuie urmaţi aceşti paşi:

  1. Identificaţi condiţiile în care cresc ciupercile în pădurile din apropiere, apoi găsiţi în grădină locurile maxim apropiate de acelea din punct de vedere al stării solului, umidităţii, speciei şi vârstei copacilor.
  2. De asemenea locul trebuie să fie umbrit, dar nu întunecat, aşa încât să aibă puţin contact cu lumina solară. În plus trebuie să aibă loc circulaţia liberă a aerului, iar solul să fie acoperit pe cât posibil cu frunze şi altă vegetaţie uscată. Evitaţi locurile în care se acumulează apa după ploi.
  3. Săpaţi în pădure fragmente întregi de sol de 30cm x 30cm x 25cm înălţime din jurul copacilor de tipul celor din grădina dvs.
  4. Fragmentele trebuie transportate către lotul dvs. aşezate în coşuri sau lăzi într-un singur strat. Aveţi grijă ca bucăţile de sol să rămână cât se poate de întregi.
  5. Bucăţile de sol trebuie aşezate cât mai repede în gropile pregătite din timp în locurile potrivite din grădina dvs.
  6. Mutarea solului se recomandă să fie făcută dimineaţa devreme sau spre seară, iar sezonul cel mai potrivit este sfârşitul verii – începutul toamnei. Anume atunci solul primeşte suficientă umezeală şi are suficient timp până la începutul îngheţurilor.
  7. După ce aţi mutat solul, udaţi-l în următoarele câteva zile cu apă de ploaie sau în orice caz cu o apă care să nu fie dură sau rece.

În cazul în care totul decurge bine, veţi avea prima roadă de ciuperci în următorul an. Tempul de creştere şi dezvoltare a lor va fi identic cu cel al ciupercilor sălbatice.

Pentru a menţine roada la acelaşi nivel, se recomandă să semănaţi anual bucăţele de ciuperci bătrâne sau să stropiţi solul cu spori dizolvaţi în apă, ambele metode fiind descrise mai sus.

Important e să nu uitaţi cea mai importantă regulă în creşterea ciupercilor de pădure: ele trebuie crescute în jurul copacilor de aceeaşi specie ca şi în locul lor de origine din pădure. Iar însăşi procedura e cel mai bine să o faceţi la începutul toamnei.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :