_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Ai câteva sticle de vin goale și vrei să le arunci? Stai! Privește aici!

Grădinăritul este o ocupaţie extraordinară, care vă face să petreceţi mult timp în aer liber şi chiar vă asigură cu multe legume şi fructe sănătoase!

În acelaşi timp, dacă sunteţi un grădinar experimentat, ştiţi că răsplata pe care o oferă grădina necesită şi o investiţie mare de timp. Plantele au nevoie de îngrijire, iar principalul element aici este apa.

Din fericire timpul necesar îngrijirii unei grădini frumoase poate fi redus cu ajutorul unor trucuri mici, dar eficiente.

Grădina nu este doar un loc în care să petreci timpul într-un mod sănătos şi plăcut, dar şi unul în care obiectele vechi pot căpăta o a doua şansă…

Articolul nostru de azi vă va prezenta o idee prin care sticlele de vin pot fi transformate într-un adevărat sistem de irigare, care va fi deosebit de util atunci când nu veţi avea posibilitatea să vă aflaţi pentru o perioadă în grădină.

Materiale necesare

  • O sticlă de vin veche, curată
  • Sfoară

Instrucţiuni

  1. Legaţi o bucată de sfoară la gâtul sticlei de vin.
  2. Tăiaţi alte 5 bucăţi de sfoară a câte circa 80 cm fiecare.
  3. Îndoiţi bucăţile de sfoară la jumătate şi faceţi câte un nod în jurul sforii legate la gât.
  4. Faceţi noduri între bucăţile de sfoară alăturate, astfel încât să obţineţi forme de romb.
  5. Continuaţi să faceţi noduri până ajungeţi la fundul sticlei.
  6. Tăiaţi resturile de sfoară.
  7. Umpleţi sticla cu apă şi astupaţi-i gura cu mâna.
  8. Întoarceţi sticla cu fundul în sus şi introduceţi-o în solul din ghiveci la câţiva centimetri adâncime. Sticla va alimenta treptat planta cu apa necesară.

Urmăriţi filmuleţul de mai jos pentru a înţelege mai bine această procedură şi a vă asigura că sistemul autonom de irigare va funcţiona cum trebuie.

Sperăm că ideea pe care v-am pregătit-o astăzi vă va prinde bine, iar priveliştea din grădină vă va bucura mereu ochii şi sufletul!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: www.littlethings.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :