_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/folosit-aceasta-solutie-de-curatare-din-3-ingrediente-si-murdaria-din-scurgerea-cazii-disparut/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50792","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Aceste uleiuri chiar te întineresc! Eu am făcut rost de toate, dar tu???

Marile beneficii ale uleiurilor esenţiale erau cunoscute multe secole în urmă şi rămân actuale până în ziua de azi. Ele sunt perfecte pentru procedurile cosmetice, inclusiv pentru cele făcute acasă.

2-94

Cel mai important e să cunoşti secretele utilizării lor. Câteva picături de ulei esenţial adăugate în apa de baie vă vor crea dispoziţia necesară! De obicei aceste uleiuri se vând în recipiente mici, deci e foarte comod să le utilizezi şi să le porţi cu tine.

Iar în articolul pregătit astăzi de echipa noastră veţi afla despre tehnica securităţii utilizării lor, precum şi despre cele mai potrivite uleiuri esenţiale pentru dvs.

Tehnica securităţii

1. Totul se face cu măsură

Începeţi să utilizaţi uleiurile esenţiale de la doze minime (1 picătură). Prima baie aromată nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute, iar lampa de aromaterapie în cameră trebuie să ardă cel mult 20 de minute.

2. Verificaţi compatibilitatea

Verificaţi fiecare ulei esenţial pe care urmează să-l folosiţi: dizolvaţi puţin ulei şi aplicaţi-l pe piele, urmărind reacţia. Dacă simţiţi iritaţie, arsuri sau alte fenomene neplăcute, nu mai utilizaţi acest tip de ulei. În plus evitaţi în orice condiţii contactul uleiului cu ochii.

3. Dizolvaţi uleiurile esenţiale

Nu aplicaţi uleiul esenţial direct pe piele. El trebuie dizolvat în prealabil în ulei de bază, cremă, gel pentru duş etc. Acest aspect are o importanţă deosebită în cazul copiilor şi a oamenilor cu sensibilitate sporită a pielii.

Ulei esenţial de trandafir

3-5

Acesta e unul din cele mai scumpe, dar şi cele mai eficiente uleiuri, fiind un afrodiziac natural cu o mulţime de proprietăţi benefice. Uleiul de trandafir întinereşte pielea şi regenerează celulele, înlătură ridurile, creşte elasticitatea pielii, restabileşte conturul feţei şi înlătură cercurile negre de sub ochi.

Adăugarea unei picături de ulei esenţial de trandafir în cremă reduce hipersensibilitatea pielii şi îi uniformizează culoarea. Puteţi prepara apă cosmetică dizolvând 1-2 picături de ulei în 300 ml de apă. Apropo, aroma de trandafir reduce spasmele, durerea de cap, oboseala şi ameţeala, crescând totodată capacitatea de lucru.

Ulei esenţial de arbore de ceai

4-83

Acest ulei este un antiseptic foarte puternic, care înlătură coşurile şi inflamaţiile, redând pielii un aspect sănătos. Pentru “arderea” coşurilor aplicaţi uleiul strict pe zona inflamată (să aveţi în vedere că timp de 1-2 minute după aplicare veţi simţi o uşoară ardere).

Pentru îngrijirea pielii problematice puteţi face o loţiune de casă: 10 picături de ulei esenţial de arbore de ceai la o jumătate de pahar de apă.

Ulei esenţial de mentă

5-83

Uleiul de mentă este principalul nostru aliat în lupta cu oboseala şi canicula. Acesta împrospătează pielea datorită efectului de răcire şi creşte capacităţile sale de protecţie.

Pe timp de vară adăugaţi 2-4 picături de ulei esenţial de mentă în gelul de duş. Crema pentru faţă în care se adaugă o picătură de ulei de mentă va avea un efect de “trezire” a pielii, ştergând toate urmele unei nopţi grele. Două picături din acest ulei adăugate în cremă sau loţiune pentru corp vor avea un efect de relaxare după eforturi fizice grele. Aroma de mentă vă va ajuta în timpul călătoriilor să luptaţi cu răul de mişcare.

Ulei esenţial de ylang-ylang

6-5

Este un afrodiziac şi un antidepresiv puternic. Aroma caldă de ylang-ylang poate fi utilizată la maxim în povestea dvs. de dragoste: adăugaţi-l în lampa de aromaterapie (3-4 picături), în apa de baie (4-7 picături), în gelul de duş (2 picături) sau în uleiul pentru masaj (5-7 picături la 15 ml de ulei de bază).

Aplicaţi o picătură de ulei de ylang-ylang pe pieptene când pieptănaţi părul umed. Acest ulei va “şlefui” pilea, părul şi unghiile, întinderindu-le. Dar să evitaţi excesele: aroma sa puternică poate provoca greţuri şi dureri de cap.

Ulei esenţial de levănţică

7-74

Uleiul de levănţică este o soluţie ideală pentru îngrijirea pielii sensibile. El înlătură roșeața, mâncărimea şi exfolierea, având proprietăţi de regenerare şi împrospătare. Datorită efectelor sale antiinflamatorii şi dezinfectante, uleiul esenţial de levănţică este foarte important inclusiv pentru îngrijirea pielii grase şi a celei normale.

Adăugaţi 1-2 picături în crema pentru faţă sau dizolvaţi 2-4 picături în 500 ml de apa cu care vă spălaţi (să vă aşteptaţi la nişte înţepături uşoare timp de 1-2 minute). 3-5 picături de ulei de levănţică adăugate în şampon previn căderea părului, înlătură mătreaţa şi reglează secreţia grăsimii în pielea capului. În plus aroma rece şi calmantă de levănţică vă va ajuta să luptaţi cu insomnia şi supraexcitarea.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :