_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Acest îngrășământ va asigura plantelor de cameră o creștere excelentă!

Fiecare plantă are nevoie periodic de aplicarea unui îngrășământ corespunzător. Această necesitate apare în special în anumite perioade mai dificile. De exemplu, după răsădire, după tratarea unor boli și desigur în perioada de vegetație și de înflorire.

Există foarte multe tipuri de îngrășământ, însă unul din cele mai eficiente sunt drojdiile. Ele acționează benefic asupra rădăcinilor și stimulează creșterea și înflorirea bogată a plantei. Acest îngrășământ corespunde cu zicala: „Crește ca pe drojdii”.

Drojdiile elimină multe substanțe nutritive care stimulează creșterea plantei, cum ar fi: fitohormonii, vitaminele din grupa B și auxinele. Mai mult, drojdiile conțin citochinină – un hormon care reglează divizarea celulelor. Toate aceste substanțe contribuie la o bună creștere a plantelor.

Acest tip de îngrășământ este folosit chiar și de florarii profesioniști. Multe cercetări au demonstrat că datorită îngrășămintelor pe bază de drojdii încep să crească rapid microorganismele din sol, are loc mineralizarea organică rapidă și este eliminat activ bioxid de carbon. De cele mai multe ori alimentarea plantelor cu drojdii se echivalează cu îngrășămintele minerale complete.

Prepararea soluției din drojdii

Aveți nevoie de 

  • 10 g de drojdii
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 l de apă caldă

Mod de preparare

  1. Diluați drojdiile și zahărul în apă.
  2. Dacă nu aveți drojdii obișnuite, puteți folosi drojdii uscate. Aveți nevoie de 1 g de drojdii uscate, 1 linguriță de zahăr și 1 l de apă.
  3. Lăsați să stea 2 ore.
  4. Diluați soluția cu apă în proporție de 1:5.
  5. Udați florile o dată în lună, iar primăvara și toamna o dată la 10 zile.

Dacă veți aplica acest îngrășământ cu regularitate, cu siguranță veți avea cele mai frumoase flori.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :