_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50705","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

7 funcții ale mouse-lui pe care puțini le cunosc. Aceste informații te vor ajuta să economisești mult timp în lucrul cu calculatorul!

Șoricelul este un component indispensabil pentru a lucra la computer. Majoritatea dintre noi consideră că este foarte simplu de utilizat și cunosc doar câteva operațiuni cu acesta. Se pare că un astfel de obiect banal poate fi utilizat în mod neobișnuit și poate efectua alte funcții utile decât cele cunoscute. Trebuie să le cunoașteți!

6

1. Selectarea unui fragment de text

Pentru a selecta o parte din text, apăsați la începutul textului, după care mergeți la sfârșitul fragmentului și faceți click încă o dată, apăsând în același timp tasta Shift.

2. Trecerea de la o pagină la alta în browsere

Pentru a trece la o pagină anterioară sau următoare, puteți să nu dați click pe butoanele de pe bara de instrumente de sus, dar să țineți apăsată tasta Shift și să rotiți rotița șoricelului înainte sau înapoi.

3. Mărimea și micșorarea scării

Pentru a schimba scara de vizualizare a unei pagini deschise, apăsați tasta CTRL și rotiți rotița șoricelului.

4. Selectarea unui cuvânt sau a unei fraze

Pentru a selecta în texte vreun cuvânt, trebuie să dați click de două ori pe acesta. Pentru a selecta un alineat, trebuie să faceți click de trei ori.

5. Lucrul cu fișierele folosind meniul de context 

Pentru a trece fișierele în Windows, puteți folosi metoda de tragere. Însă puteți face click pe fișier cu click dreapta pe șoricel, deschizând meniul de context și de aici alegeți funcția necesară „Transferați”, „Copiați”, „Ștergeți”, „Creați o comandă rapidă”.

6. Selectarea câtorva fragmente din text

Pentru a sublinia câteva cuvinte, propoziții din diferite alineate, trebuie să le subliniați ținând apăsată tasta CTRL.

7. Deschiderea linkurilor în pagină nouă

Pentru a deschide un link într-o pagină nouă, trebuie să faceți click pe ea apărând rotița șoricelului. Dacă nu merge această variantă, există alta. Trebuie să faceți click ca de obicei cu click stânga pe link, ținând apăsată tasta CTRL.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :