_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

15 greşeli de evitat pentru a păstra sănătatea părului

Frumusețea este alcătuită din mai mulți factori, însă un păr frumos, sănătos și îngrijit ocupă un loc primordial în această listă.

Redacția Perfect-ask.com a găsit pentru cititori cele mai răspândite greșeli pe care le facem în îngrijirea părului.

Greșeala nr. 1: Alegerea greșită a șamponului

Pentru îngrijirea corectă a părului e important să alegeți corect șamponul. Tipul părului joacă un rol decisiv în această situație, altfel efectele utilizării șamponului pot fi foarte negative.

Greșeala nr. 2: Spălăm prea des/rar capul

Frecvența spălării capului trebuie identificată pentru fiecare caz în parte în funcție de tipul părului și calitatea apei. Dacă aveți păr gras, e recomandabil să vă spălați capul o dată la 1-2 zile.

Greșeala nr. 3: Aplicăm incorect șamponul

Înainte de a spăla capul e necesar să vă pieptănați mai întâi părul. Cantitatea de șampon depinde, evident, de lungimea părului. Nu se recomandă să faceți abuz de cantitatea șamponului, ci să determinați prin încercări cantitatea optimă pentru dvs.

Frecaţi puţin şamponul între palme, apoi aplicaţi-l direct la rădăcina părului. Masaţi capul cu pernuţele degetelor, în nici un caz cu unghiile: astfel puteţi zgâria pielea.

Greșeala nr. 4: Uităm de hidratarea și nutriția părului

Părul își pierde umiditatea foarte repede, de aceea e necesar să folosiți balsam și mască pentru tipul dvs. de păr. Balsamul se aplică fie după ce se clătește părul de șampon, fie concomitent cu acesta. Aplicați balsamul pe toată lungimea părului și nu masați capul. Cât privește măștile, ele trebuie utilizate cu măsură, nu mai des de o dată pe săptămână.

Greșeala nr. 5: Folosim o temperatura incorectă a apei

Adesea oamenii își spală capul cu apă excesiv de fierbinte care afectează mult firele de păr. În mod ideal capul trebuie spălat cu apă caldă sau călduță. Anume o temperatură moderată favorizează topirea normală a grăsimilor și îmbunătățește circulația sangvină.

În încheierea procedurii se recomandă să utilizați apă puțin rece, care stimulează alimentarea cu sânge a rădăcinilor părului și face părul strălucitor.

Greșeala nr. 6: Uscăm părul cu ajutorul prosopului

După spălarea capului, ștergeți părul cu mișcări foarte blânde de la rădăcini spre vârfuri. Utilizarea turbanului în acest scop nu este recomandată, căci poate vătăma firele de păr. Dacă doriți o uscare mai rapidă, utilizați mai bine pânză simplă de bumbac, cum ar fi un tricou.

Greșeala nr. 7: Pieptănarea deasă și agresivă

Din cauza acestei greșeli părul poate deveni fragil. După spălare nu pieptănați imediat părul. Șuvițele de păr umede trebuiesc puțin uscate și separate ușor cu degetele. După aceasta puteți folosi un pieptene cu dinții  rari. În caz contrar părul poate deveni fragil sau se poate întinde.

Începeți pieptănatul de la vârfuri înaintând treptat spre rădăcini.

Greșeala nr. 8: Folosirea frecventă a produselor de coafare

Uscătorul de păr, placa de îndreptat părul și alte produse de acest fel evaporă lichidul din păr și ca urmare acesta devine fragil și uscat.  Dacă părul dvs. are nevoie de o utilizare constantă a acestor aparate – aplicați un spray de protecție termică a părului pe toată lungimea părului.

Greșeala nr. 9: Utilizarea incorectă a uscătorului de păr

Pentru început părul ud trebuie tapat cu prosopul. Apoi atunci când uscăm părul cu un uscător, noi folosim duza nepotrivită  – aceasta trebuie poziționată sub un unghi ascuțit față de păr și îndreptată de la rădăcini spre capete.

La începutul procesului, atunci când părul este încă umed, putem seta uscătorul la temperatura maximă pentru a accelera procesul, dar treptat trebuie să reducem temperatura, astfel încât să nu se usuce firele de păr. La sfârșit uscăm părul cu aer rece.

Greșeala nr. 10: Alimentația  nesănătoasă

Alimentația neechilibrată, regimul de alimentație incorect duc la lipsa rezervelor suficiente de vitamine și minerale în organism. iar acestea sunt esențiale pentru frumusețea și sănătatea părului. Părul nostru are nevoie de proteine de origine animală.

Un rol important pentru părul nostru îl are zincul. De aceea trebuie să includeți în meniul dvs. ouă, fructe de mare, conopidă, fulgi de ovăz, avocado și prune uscate. De asemenea, nu uitați de necesitatea fierului și a calciului. Alimentele care conțin aceste substanțe sunt: leguminoasele, peștele, carnea de pui, grâul, hrișca și nucile.

Uneori, căderea părului sau deteriorare bruscă a lui poate indica prezența unor boli (probleme cu tractul gastro-intestinal, cu glanda tiroidă, perturbări hormonale, stres, diabet). Părul primește hrană în ultimul rând, de aceea problemele care apar în legătură cu el constituie un motiv evident pentru a consulta un specialist.

Greșeala nr.12: Uităm să acoperim capul

Șapca sau pălăria protejează părul de soare, căciula groasă salvează podoaba capilară de la îngheț, iar capacul special pentru saună de efectele adverse ale aburului fierbinte.

Greșeala nr. 13: Curățim rar pieptenele

Pieptenele trebuie spălat sub un jet de apă caldă cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, trebuie să înlocuiți la timp pieptene vechi cu unul nou.

Greșeala nr. 14: Tundem rar vârfurile

Este bine să vă tundeți vârfurile firelor de păr măcar o dată la două luni. Acest lucru de fapt se face pentru a scurta firele despicate.

Greșeala nr. 15: Dormim cu părul desfăcut

Posesoarele unui păr lung și mediu ar fi bine să-și împletească părul înainte de a merge la culcare. Rezultatul – părul nu va fi încurcat și pufos dimineața. A doua zi vă veți pieptăna și aranja părul mult mai repede.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :