_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/folosit-aceasta-solutie-de-curatare-din-3-ingrediente-si-murdaria-din-scurgerea-cazii-disparut/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50792","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

13 obiceiuri periculoase care vă ruinează somnul

Insomniile vă dau târcoale tot mai mult în ultimul timp și nu știți care este cauza lor? Aici o să găsiți răspuns la întrebarea dvs. Începând cu somnul lângă ecranul aprins al laptop-ului și continuând cu excesele de somn din zilele de weekend, iată cele 13 obiceiuri periculoase care vă ruinează somnul:

1. Programul haotic pentru ora de culcare.2

Corpul uman este foarte sensibil la rutină. Dacă ora de culcare diferă de la o zi la alta, atunci mintea nu reușește să se deconecteze în timp util. Încercați să mergeți la culcare la aceeași oră, astfel veți fi pe drumul cel drept.

2. Cu vezica plină.3

Cei mai mulți oameni obișnuiesc să bea un pahar cu apă înainte de a merge la culcare. Din această cauză trebuie să se trezească noaptea o dată sau de două ori ca să meargă la baie. Încercați să nu mai beți apă cu o oră sau două înainte de culcare.

3. Chat-ul în orele târzii din noapte.4

Ecranul luminos al calculatorului stimulează foarte mult creierul. Evitați navigarea pe internet în orele târzii și încercați să vă relaxați fără tehnica electronică.

4. Cititul în pat.

5

Dacă ultimii 10 ani din viața dvs i-ați petrecut citind mereu înainte de somn, atunci corpul dvs s-a adaptat acestei rutine. În cazul în care doriți să ațipiți fără a citi ceva, s-ar putea să aveți probleme. Încercați să scăpați de acest obicei: încetați să citiți cu ceva timp mai înainte de a merge la culcare. Și desigur, evitați cititul în pat.

5. Ceasul cu ecran luminos.

6

Un ceas cu ecran luminos este asemeni unui laptop cu ecran luminos. Încercați să păstrați cât mai mult întuneric în dormitorul dvs!

6. Salteaua de proastă calitate.7

O saltea confortabilă vă ajută să aveți un somn cât mai plăcut, fără dureri de spate. De preferat sunt saltelele cu memorie, care iau forma corpului și vă ajută să aveți un somn cât mai plăcut. O saltea bună este o investiție reușită.

7. Somnul cu stomacul plin.8

Dacă mergeți la culcare cu stomacul plin, atunci organismul nu reușește să prelucreze mâncarea complet. Acesta își va continua lucrul peste program și vă va trezi în toiul nopții. Este indicat să mâncați cu cel puțin două ore înainte de culcare.

8. Exercițiile fizice seara târziu.9

Exercițiile fizice furnizează o doză colosală de energie, iar aceasta ține corpul uman conectat multe ore în șir. Încercați să terminați antrenamentele cu cel puțin trei ore înainte de culcare. Astfel corpul dvs reușește să se relaxeze.

9. Picioarele reci.10

Da, picioarele reci pot fi și ele o cauză a insomniei. Încălțați o pereche de ciorapi, puteți achiziționa chiar și o pătură electrică: îmbunătățiși circulația sângelui.

10. Nepracticarea unor activități de rutină.11

Știați cumva că puteți să-i dați de știre corpului dvs că a venit ora de culcare? Creați-vă un obicei din a merge la baie, a vă spăla pe dinți și pe față înainte de somn. Cu timpul aceste mișcări se vor transforma într-un semnal pentru organismul dvs precum că a venit ora de culcare.

11. Cafeaua la orele târzii.12

Cofeina este un stimulent care accelerează bătăile inimii și nu vă lasă să dormiți cel puțin 4 ore după ce ați băut cafeaua preferată. Prin urmare, trebuie să evitați consumul de cafea cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.

12. Numărarea oilor.13

Când nu puteți dormi este inutil să mai stați în pat. Dacă nu ați reușit să adormiți în mai bine de 30 de minute, nu încercați metoda cu numărarea oilor, este inutilă. Dacă lipsesc câteva oi, ce vă faceți atunci? Mai bine vă treziți și faceți ceva lumesc, spre exemplu: legănați portmoneul plin cu bani.

13. Poziția de dormit.

15

Nu v-ați pomenit niciodată cu o durere de spate, de umeri sau de gât după o noapte de somn? S-ar putea să fie din cauza faptului că dormiți într-o poziție incorectă. Se zice că poziția cea mai potrivită pentru somn este pe o parte: nu pe spate și nu pe burtă. Celelalte poziții deformează curba coloanei vertebrale și pot provoca și sforăit. Se zice că somnul pe o parte este cel mai natural pentru coloană.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :