_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

13 idei ingenioase de curăţare a locurilor greu accesibile

Cu siguranţă v-aţi ciocnit de multe ori cu problema curăţirii locurilor greu accesibile şi probabil că de multe ori aţi suferit eşec.

Însă Perfect-ask.com nu cedează atât de uşor. De aceea redacţia noastră a analizat o mulţime de idei şi sfaturi din întreaga lume pentru a rezolva această problemă, iar cele mai reuşite dintre acestea vi le prezentăm în continuare.

Înlăturăm praful de pe jaluzele

Înfăşuraţi cleştele de bucătărie în două bucăţi de pânză şi fixaţi-le cu ajutorul unor elastice. E un truc folosit de profesionişti.

Curăţim carcasa geamului

Luaţi un tub de carton (de exemplu de la hârtie igienică) şi folosiţi-l ca duză de aspirator. Fiind destul de flexibil, tubul va lua forma de care aveţi nevoie pentru a curăţi cu uşurinţă cele mai greu accesibile locuri.

Curăţim locurile greu accesibile din automobil

Ca salonul automobilul să fie mereu curat şi îngrijit, folosiţi beţişoare igienice.

Curăţim tastatura

Soluţia e deosebit de actuală pentru cei ce lucrează în oficiu: îndoiţi o notiţă adezivă cu partea lipicioasă spre exterior şi treceţi cu ea printre taste.

Eliminăm praful din saltea

Aplicaţi pe saltea un strat subţire de bicarbonat de sodiu, iar după 10 minute curățați salteaua cu aspiratorul.

Eliminăm petele de pe robinet

Folosiţi o periuţă de dinţi veche şi bicarbonat de sodiu.

Curăţim suport pentru cuţite

Umpleţi chiuveta cu apă caldă, dizolvaţi puţin săpun şi aşezaţi în apă suportul pentru cuţite. După 10 minute ştergeţi-l cu un burete.

Eliminăm praful de pe lampă

Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul rolei cu lipici pentru curăţarea hainelor.

Curăţim uşile cabinei de duş

Aplicaţi un amestec din bicarbonat de sodiu şi suc de lămâie pe glisierele uşilor cabinei de duş, iar după 5 minute ştergeţi-le cu o perie aspră.

Spălăm stropitoarea din duş

Amestecaţi 1/3 de pahar de bicarbonat de sodiu cu 1 pahar de oţet. Turnaţi amestecul obţinut într-o pungă de plastic şi introduceţi stropitoarea în această pungă. Legaţi atent gura pungii în aşa fel încât lichidul să nu se reverse, iar stropitoarea se fie cufundată în amestec. După 2-3 ore îndepărtaţi punga şi clătiţi stropitoarea.

Curăţim găurile de ventilare

Cea mai sigură metodă este să înmuiaţi în apă o bucată de pânză şi să o înfăşuraţi pe un cuţit. Astfel veţi şterge chiar şi cel mai greu accesibil praf.

Spălăm perdeaua de duş

Cea mai rapidă metodă este să spălaţi perdeaua în maşina de spălat. Nu uitaţi să înfăşuraţi perdeaua în câteva prosoape ca să nu se rupă.

Înlăturăm petele de pe linoleum

Pare incredibil, dar petele negre de pe linoleum se înlătură foarte uşor cu ajutorul unei radiere.

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :