_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"perfect-ask.com","urls":{"Home":"http://perfect-ask.com","Category":"http://perfect-ask.com/category/viata/animale/","Archive":"http://perfect-ask.com/2017/03/","Post":"http://perfect-ask.com/creierul-omului-batran-2/","Page":"http://perfect-ask.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://perfect-ask.com/?attachment_id=50535","Nav_menu_item":"http://perfect-ask.com/59/","Advanced_ads":"http://perfect-ask.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

10 utilizări neobișnuite ale oțetului de mere în viața de zi cu zi. Chiar astăzi l-am utilizat!

Puțini cunosc faptul că oțetul este util nu doar pentru alimentație și prepararea bucatelor, dar și pentru gospodărie în general. Astăzi redacția noastră vrea să vă dezvăluie diferite moduri de utilizare a oțetului de mere. Acesta este sănătos, ieftin și ușor de utilizat.

Beneficiile oțetului de mere

1. Corectarea gustului bucatelor

Dacă, din întâmplare ați pus prea mult piper negru în ciorbă, adăugați 1 linguriță de oțet de mere pentru a neutraliza gustul condimentelor.

польза яблочного уксуса

2. Redă luciul pieselor din lemn

Pentru a reda strălucire mobilei vechi, trebuie să o ștergeți cu soluție de apă și oțet. Amestecați apă și oțet în proporție de 1:8, după care adăugați puțin ulei de măsline.

польза яблочного уксуса

3. Îndepărtarea petelor de grăsime

Oțetul este un ajutor real pentru a face curățenie! Preparați un amestec din apă și oțet în proporție de 1:1 și aplicați soluția pe suprafețele murdare, apoi ștergeți cu o lavetă.

польза яблочного уксуса

4. Înlăturarea buruienilor

Oțetul de mere vă ajută să înlăturați buruienile nedorite din grădină. Preparați o soluție din apă și oțet în proporție de 2:1, după care pulverizați  această soluție peste buruiene.

польза яблочного уксуса

5. Oprirea sughițului

Luați o bucățică de zahăr rafinat și înmuiați-o în oțet de mere. Mestecați-o și înghițiți-o repede.

польза яблочного уксуса

6. Prelungirea vieții florilor din vază

Adăugați 2 linguri de oțet de mere la 1 litru de apă, după care puneți florile, tăiate puțin la capete, în această soluție. Veți fi mirați că buchetul de flori va ține mai mult timp decât de obicei.

польза яблочного уксуса

7. Spălarea obiectelor din sticlă, plastic și crom

Diluați oțetul cu apă în raport de 1:1 și ștergeți suprafețele din sticlă și plastic cu această soluție. Amestecați puțin oțet cu apă și puteți curăța până la luciu obiectele din inox și crom.

польза яблочного уксуса

8. Îndepărtarea mirosurilor neplăcute

Dacă nu reușiți să aruncați la timp produsele alterate din frigider, atunci puteți îndepărta mirosul neplăcut cu ajutorul oțetului. Înmuiați un șervețel în oțet de mere și curățați suprafețele necesare.

польза яблочного уксуса

9. Îndepărtarea ruginei

Îndepărtați rugina de pe obiectele mici cu ajutorul oțetului. Trebuie doar să le fierbeți puțin în oțet și apoi să le clătiți cu apă.

польза яблочного уксуса

10. Îndepărtarea depunerilor de calcar

Depunerile de calcar din ceainic sunt o problemă pentru multe gospodine. Puteți să le îndepărtați cu ajutorul oțetului. Turnați în ceainic soluție din oțet și mere în proporție de 1:8 și fierbeți-o.

польза яблочного уксуса

Priviți video de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre utilizarea oțetului în gospodărie!

De acum încolo, casa dvs. va străluci de curățenie!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error:
x
Urmăreşte Perfect Ask :